Drawings

Spot -> Cone 2017

Argentina 2006, Buenos Aires -Pampas, Uruguay 2006, Montevideo

8 mars 2006 reser jag till Argentina, med i bagaget har jag romaner av Valerie Solanas, Elfriede Jelinek, Sara Stridsberg och Jonas Hassen Khemiri. Som inledning på mina antckningar från resan har jag noterat:

En flicka kan allt hon vill. De trevligaste kvinnorna i vårt samhälle är sexgalningar, förvirrade sexgalningar. Men vad vill flickan? (Valerie Solanas)

Planet anländer Madrid försenat, jag missar anslutningen till Buenos Aires, måste övernatta i Madrid. När jag landar i Buenos Aires 10 mars är jag mer än ett dygn senare än planerat, då är lägenheten jag bokat via en förmedling uthyrd. Efter en hotellnatt har lägenhetsförmedlingen ordnat en annan lägenhet som jag flyttar in i. Jag följer intruktionerna från en lapp med överskriften Mesageria, genom att översätta ord för ord med hjälp av min reseordbok, för att hitta till huset och för att förstå hur jag kommer in i lägenheten och hur allt fungerar med el, kylskåp, spis, toalett.

Mesageria betyder på svenska ”offentlig snabbmeddelandekontakt”.

Från balkongen ser jag ner på gatan och tvärs över gatan in genom upplysta fönster…Sätter mig vid bordet med min svarta notebok och skriver min dagliga skrivning